Donosim vam recept za brze i jako fine oblatne. Moja mama bi ih radila na način da je kuhala šećer, čokoladu i mlijeko dok se smjesa nije zgusnula, a to bi znalo trajati satima. Ovdje trebate čekati samo da se krema malo ohladi i možete mazati kore. Jako se lijepo režu te će te začas imati lijepi kolač za ponuditi.
ČOKOLANDE OBLATNE
125 g maslaca
125 g šećera
3 žutanjka
125 g tamne čokolade
1 vanilin šećer
6-7 oblatni (ili 2 velike)
Maslac rastopite na laganoj vatri. Maknite s vatre. Dodajte čokoladu i šećere da se otope. Dodajte i žutenjke. Ponovno vratite smjesu na vatru i mješajući zagrijavajte dok ne zakipi. Ohladite smjesu dok ne bude mlaka te mažite na kore oko 2cm debelo i slažite redove. Opteretite sa manjom knjigom ili dašćicom za rezanje te ostavite preko noći. Režite oblike po želji.
Ja sam ovdje koristila oblatne koje se mogu kupiti u Austriji ili Njemačkoj (ne znam da li ih ima kod nas za kupiti). One su izrazito tanke. No u ovom receptu možete koristiti i oblatne koje kupite kod nas u dućanu te jednu koru lagano namočite vodom (najbolje poprskati sa špricom) i prerezati na četiri dijela. Ja sam od ove veličine dobila 25 kriški ovakvih kao na slici.
--------> S vama lijeve strane i dole su gumbići za dijeljenje, lajkanje i printanje recepta pa se poslužite s njima. Podijelite radost pečenja kolača te odbrojavajte do Božića samnom.
Super izgledaju, al meni vise lice na rozen kore nego oblande. Moze li ovaj fil da ide u rozen?
OdgovoriIzbrišiDa naravno, kod ovog kolača bit i je u finom čokoladnom filu.
Izbriši