Translate

Čokoladne oči


Recept za ove čokočladne keksiće uzela sam iz kuharice Čokolada koju mi je poklonila vrlo draga prijateljica Paula. Odmah su mi za oko zapale ove čokoladne oči. :)







ČOKOLADNE OČI

Za tijesto: 
165 g brašna
95 g maslaca
85 g šećera
2 žumanjka
malo praška za pecivo
9 g kakaa 
malo soli

Za premaz: marmelade od naranče (ili po želji)

Za punjenje: 
60 g čokolade
60 ml slatkog vrhnja

U zdjeli umijesite omekšali maslac sa šećerom, dodajte malo soli i žumanjke. Uspite prosijano brašno sa pecilnim praškom i kakaaom, a potom brzo zamijesite kako biste dobili glatko tijesto.
Omotajte tijesto prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku barem sat vremena.
Potom razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi na debljinu oko 4-5 milimetara.
Metalnim kalupom 5 cm režite oblike i redajte ih na namašćeni lim. Kad napunite lim, polovici oblika izrežite sredinu sa kalupom promjera 4 cm.
Pecite na 180°C 12-13 minuta. 
Oblike sa rupicom pospite šećerom u prahu. Na pune oblike mažite marmeladu te ih poklopite sa pošećerenim oblicima.

Punjenje pripremite tako da na laganoj vatri zagrijavate slatko vrhnje i taman prije nego zakipi maknite s vatre. Dodajte sitno nasjeckanu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Vratite na laganu vatru da malo zagrije ako vam ostanu komadići neotopljene čokolade ali svega 30 sec. 
Najlakše će vam biti puniti rupice ako čokoladu stavite u vrečicu za ukrašavanje i odrežete joj sasvim malo vrh. Keksiće malo protresite tako da se čokolada lijepo rasporedi.



------> S lijeve strane i dole su vam gumbići za dijeljenje, lajkanje i printanje recepta pa se poslužite s njima. Podijelite rasdost pečenja kolača s dragim osobama. 

1 komentar :

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka