Translate

Linzeri



Ovi općepoznati i nezaobilazni keksi na blagdanskom stolu došli su i kod mene na red. Stavljam ih kao prvi recept na odbrojavanju dana do Božića. Možete ih ispeći već i sad jer su jedni od keksa koji vam mogu duže stajati. Pod tim mislim da ih dobro sakrijete u nekom kutku špajze jer im je teško odoljeti. 

Donosim vam nešto izmijenjeni recept jer nisam ljubitelj tone maslaca u keksima kao što je slučaj u tradicionalnom receptu za linzere. 



LINZERI 


330 g brašna
100 g mljevenih badema
prstohvat soli
1 mala žlićica cimeta
100 g šećera
1 vanilin šećer
180 g maslaca
2 jaja
marmelade po želji za mazanje
šečera u prahu za posipanje

Brašno, bademe, sol i cimet pomiješajte. Dodajte na kocke narezani maslac te rukom umrvite maslac dok smjesa ne bude poput pijeska. U maloj zdjelici pomiješajte jaja, šećer i vanilin šećer dok se šećeri ne otope. Dodajte smjesi sa brašnom i umijesite prhko tijesto. Ostavite u hladnjaku na pola sata da se tijesto stegne. Razvaljajte ga tanko na dobro pobrašnjenoj  površini  te izrezujte pola tijesta oblike sa rupicom a pola tijesta cijele oblike. Pecite na 180°C oko 10-12 min. Keksi moraju biti blijedi, nikako smeđi. Ostavite da se ohlade te oblike s rupicom uvaljajte u šećer u prahu. Lijepite kekse sa marmeladom po želji. Možete ih dodatno posuti šećerom u prahu da budu još ljepši. 





------> Nekoliko trikova :): 

U svim receptima za prhko ili tijesto za kekse gdje vas traže šećer u prahu, a vi ga baš nemate doma, možete upotrijebiti ovaj trik. U receptu sigurno traže i tekuće namjernice ( jaja, slatko vrhnje, med...). U posebnoj zdjelici pomiješajte te sastojeke sa običnim šećerom dok se ne otopi. Tako vam neće ostati kristalići šećera u tijestu koji se poslije ružno grickaju. 


-------> Gumbići za dijeljenje, printanje recepta i lajkanje su vam s lijeve strane i ispod pa se poslužite s njima. :) Veselimo se odbrojavanju do Božića zajedno. 

3 komentara :

  1. Odgovori
    1. Koristite bijelo glatko brašno, može i crno ili pirovo brašno ako želite zdraviju verziju.

      Izbriši

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka