Translate

Pita sa šljivama i bademima

Ako od svih šljiva niste već napravili pekmez svakako isprobajte ovu pitu bogatog okusa. Malo drugačije tijesto od onog na kojeg smo navikli za pite, napravljeno je sa bademovim brašnom kojeg možete napraviti i sami tako da sameljete i prosijete bademe. Nadjev daje ovom kolaču posebnu sočnost, a izbor vrste šljiva je na vama.




Pita sa šljivama i bademima

Za koru:
375 g brašna
140 g šećera u prahu
47 g bademovog brašna
225 g maslaca, na sobnoj temperaturi
1 jaje
Za nadjev:
73 g bademovog brašna
7 g brašna
73 g maslaca, na sobnoj temperaturi
73 g šećera u prahu
1 jaje
+ 10 šljiva

Priprema:1. Bademovo brašno i polovicu šećera u prahu prosijte kako bi uklonili grudice.
2. Maslac miksajte sa drugom polovicom šećera dok ne postane pjenast. Dodajte jaje i nastavite miksati još oko 2 min. Polako umiješajte suhe sastojke te miješajte dok ne dobite glatko tijesto.
3. Polovicu tijesta spremite (zamrznite) za drugu pitu ili ispecite keksiće a drugu polovicu umotajte u plastičnu foliju te stavite u hladnjak na 1 sat.
4. Za nadjev miksajte maslac sa šećerom u prahu te dodajte jaje i miksajte dok nepostigne konzistenciju majoneze i na kraju dodajte prosijano bademovo brašno i brašno.
5. Razvaljajte tijesto u krug te ga položite u okrugli kalup za pečenje prethodno namašćen i pobrašnjen. Izbodite ga vilicom.
6. Stavite kremu na tijesto te poslažite polovice ili na sitnije narezane šljive.
7. Po želji posipajte sa listićima badema i pecite na 180°C oko 45 minuta ili dok ne dobije lijepu smeđu boju.





Nema komentara :

Objavi komentar

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka