Translate

Svadbeni kolači - mladenke i mladenci



Zapravo neznam točno kako da ih nazovem. U originalu se zovu wedding favors. Bili bi to mali slatki poklončići koje će mladenci poklanjati svojim gostima za uspomenu i zahvalu.Ovi moji dolaze na medenjaku. Mladenka i mladenac oslikani čokoladom i royal icingom potpuno su jestivi, zapravo vrlo mirišljavi i fini. 



Vjerujem da će svatkog tko otvori ovaj mali zavežljajić oduševiti miris cimeta, meda i đumbira. A ako ga neže otvarati onda može uživati u zanimljivom izgledu kolačića. 
Na keksiće sam vezala i personaliziranu etiketicu sa imenom mladenaca i datumom njihovog vjenčanja. 

Osim srčeka, radila sam i cakepopse, također na temu mladenki i mladenca, te manji dio ukrašenih sa srćekima. Al evo više slika manje priče: 







Slatko društvo na okupu, Wedding favors and cakepops
 Donosim vam i recept za ove super fine medenjake, vrlo jednotavne za napraviti. Zamirišat će te cijelu kuću kad ih budete pekli. Kod mene se peku cijele godine jer ih svi jako volimo. Ovi keksići mogu vam stajati u zatvorenoj kutiji neko vrijeme. Ispecite ih više i uživajte u njima rađe nego u kupljenim keksima. Od ove kolićine smjese ispast će vam oko 50 kom ovako velikih medenih srca kao na slici (kalup promjera oko 5 cm).
                            
                                                 Medenjaci

   500g brašna glatkog
   150g šećera 
 2 jaja
 150g margarina
  100 g tekućeg meda
   1 paketić vanilin šećera
     malo soli  
  1 prašak za pecivo
    1 žlićica sode bikarbone
     Začini za medenjake: cimet (1 žlić.), 
đumbir mljeveni 
(1 žlić.),klinčići (pola 
 žlić.), anis (prstohvat)
               
U jednu posudu stavite brašno, pecilni prašak, začine, sol i sodu bikarbonu. U manjoj zdjelici razmutite jaja sa šećerom, medom i vanilin šećerom. U smjesu brašna umrvite na kockice izrezani margarin koji je omekšao na sobnoj temperaturi. Umrvite maslac rukama dok ne dobite mrvičastu smjesu. Poput mokrog pijeska. Ulijte jaja sa šećerima i zamjesite glatko tijesto. Odmah razvaljajte na oko pola cm debljine (može i deblje ako više volite mekane medenjake od onih prhkih) i režite kalupom. Slažite na lim pokriven papirom za pečenje i pecite na 180°C oko 10 min. Taman kad lagano posmeđe. Uživajte. 
Savjet: možete kupiti i gotovu mješavinu začina za medenjake.



Zaista sam uživali peći, oblikovati i ukrašavati ove svadbene kolačiće.  
Želim svu sreću mladencima za koje sam ih radila. Nadam se da su se njima i gostima svidjeli.

Tu ispod imate facebook gumbiće pa slobodno lajkate i šerate ovaj post. ;)
 

1 komentar :

  1. Probala sam i medenjake i cakepopse i bili su savršeni. Upravo sam pojela medenjak mladenku jer me zanimalo nakon recepta. Svaka čast :)

    OdgovoriIzbriši

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka