Vjerujem da će svatkog tko otvori ovaj mali zavežljajić oduševiti miris cimeta, meda i đumbira. A ako ga neže otvarati onda može uživati u zanimljivom izgledu kolačića.
Na keksiće sam vezala i personaliziranu etiketicu sa imenom mladenaca i datumom njihovog vjenčanja.
Osim srčeka, radila sam i cakepopse, također na temu mladenki i mladenca, te manji dio ukrašenih sa srćekima. Al evo više slika manje priče:
Slatko društvo na okupu, Wedding favors and cakepops |
Medenjaci
500g brašna glatkog
150g šećera
2 jaja
150g margarina
100 g tekućeg meda
1 paketić vanilin šećera
malo soli
1 prašak za pecivo
1 žlićica sode bikarbone
Začini za medenjake: cimet (1 žlić.),
đumbir mljeveni
(1 žlić.),klinčići (pola
žlić.), anis (prstohvat)
U jednu posudu stavite brašno, pecilni prašak, začine, sol i sodu bikarbonu. U manjoj zdjelici razmutite jaja sa šećerom, medom i vanilin šećerom. U smjesu brašna umrvite na kockice izrezani margarin koji je omekšao na sobnoj temperaturi. Umrvite maslac rukama dok ne dobite mrvičastu smjesu. Poput mokrog pijeska. Ulijte jaja sa šećerima i zamjesite glatko tijesto. Odmah razvaljajte na oko pola cm debljine (može i deblje ako više volite mekane medenjake od onih prhkih) i režite kalupom. Slažite na lim pokriven papirom za pečenje i pecite na 180°C oko 10 min. Taman kad lagano posmeđe. Uživajte.
Savjet: možete kupiti i gotovu mješavinu začina za medenjake.
Zaista sam uživali peći, oblikovati i ukrašavati ove svadbene kolačiće.
Želim svu sreću mladencima za koje sam ih radila. Nadam se da su se njima i gostima svidjeli.
Tu ispod imate facebook gumbiće pa slobodno lajkate i šerate ovaj post. ;)
Probala sam i medenjake i cakepopse i bili su savršeni. Upravo sam pojela medenjak mladenku jer me zanimalo nakon recepta. Svaka čast :)
OdgovoriIzbriši