Zašto sa bobicama? Pa zato što je možete napraviti sa bilo kojim bobicama. Moja verzija dolazi sa ogrozdom i crnim ribizom. Volim kolače od njih jer ima daju posebnu kiselinu i osvježavajuću notu. No vi možete probati sa kupinama, malinama, višnjama te sa bilo kojim bobićastim voćem koje je u sezoni.
Ovaj kolač je jednostavan, brz i vrlo ukusan. Podloga se radi od mljevenih keksa kao za cheesecake, zapeće se te se puni jednostavnim nadjevom, pospe bobicama i ponovo peće. Gotovo za čas. :)
Ovaj kolač je jednostavan, brz i vrlo ukusan. Podloga se radi od mljevenih keksa kao za cheesecake, zapeće se te se puni jednostavnim nadjevom, pospe bobicama i ponovo peće. Gotovo za čas. :)
Pita sa bobicama
Za podlogu:
2 šalice mljevenih keksa
100 g margarina
Za punjenje:
3 jaja
1 šalica šećera
3/4 šalice kiselog vrhnja
1/2 šalice + dvije žlice brašna
3 žlice gustina
malo soli
1 vanilin šećer
500 g svježih, može i smrznutih bobica po želji
(maline, kupine, borovnice, ogrozd, ribiz ili mix)
Priprema:
Za poglogu pomješajte kekse i rastopljeni margarin (možete ga rastopiti u mikrovalnoj u keramičkoj posudi, 30 sec (po potrebi ponovite)). Potisnite na dno okruglog kalupa za torte ili pite promjera 28cm. Pecite 7 min na 180°C. Ostavite da se malo ohladi.
Za punjenje miksajte jaja, šećer i vanilin šećer dok se ne zapjene. Dodajte brašno, gustin, kiselo vrhnje i sol. Sipajte u pećenu koru i na vrh rasporedite bobice.
Pecite 30-40 min na 180°C.
Koje bogatstvo okusa, super!
OdgovoriIzbrišikrasna je!
OdgovoriIzbriši