Translate

3. međunarodna gastro izložba

3 međunarodna gastro izložba, u organizaciji Udruženja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika grada Varaždina, svake godine privlači sve veći broj posjetitelja, ali i zaljubljenika u gastronomiju. Ove godine u mnogo svečanijem tonu i sa više od 50 izlagača, bio je zaista pravi užitak sudjelovati u jednom ovakvom okupljanju.




 Izložba je otvorena plesom i pjesmom te su podjeljene zahvale svim sudionicima izložbe. Nakon toga krenulo je degustiranje svega izloženog. No da ne duljim, slikama ću vam dočarati kako je bilo i što sam seve kušala. :) 


Zanimljivi zalogaji restorana Angelus iz Varaždina, probala sam ove na sa bučonim namazom i tostiranim sirom sa makom. Dojam: pomalo zbunjujuče.

Vrlo ukusan desert također iz restorana Angelus: mousse od pistacija u košaricama od lisnatog tijesta

Molim ove tete da me posvoje. Obožavam tradicionalnke kolače naših krajeva, a gdje da probate bolje nego kod Udruge žene Trnovec 


Trnovečki makači Udruge žena Trnovec. Za ovo bi dušu dala.

Još jedna poslastica sa stola Udruge žena Trnovec, kukuruzna zljevka sa orasima

Zdjelice od kruha spremne za juhu, dio stola Hotela Turist iz Varaždina

Lijepo aranžirani desert također iz Hotela Turist

Slastičarnica Šešet iz Varaždina
Sitni kolači slastičarnice Šešet iz Varaždina



Glavna tema stola restorana BVB iz Ivanca bila je kopriva; bilo je pogačica, piletine punjene koprivom, knedli sa koprivom...
Hobotnica pod pekom, jedna od životinja kojih se nisam uspjela dočepati.
Razni domači kolači učenika Srednje škole iz Vinice



Kesten torta Hotela Minerva koja nije bila rezana, ali jako lijepo izgleda
Predivan stalak sa kanapeima na stolu Hotela Minerva iz Vž. Toplica

Ova sarmica od kelja punjena povrćem za mene je novo otkriće koje ću svakako spremati i doma


 Restoran Palatin iz Varaždina izložio je neke vrlo zanimljive kombinacije
Crem brulee restorana Palatin: bez riječi sam...


Zanimljivo, no nisam bila oduševljena




Još jedna životinja koja mi je promakla :)





Coctail bar Simphony iz Varaždina i ove je godine spremao izvrsne koktele

Restoran Stari Mlin nudi tradicionalna jela s Trnovečkog kraja

Kod njih smo probali izvrsno zapečeno povrče i jetrica u slanini


prof. Veljko Barbieri, hrvatski gastronomski stručnjak i književnik, te Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kulinarskog saveza bili su glavni moderatori ove manifestacije.

Jedan od stolova koji je najprije bio "počišćen"
Međimurska gibanica, punjenje od maka, sira, oraha i jabuka

Pohana piletina sa bučinim košticama

Gosti iz Slovenije spremili si svoja tradicionalna jela koja su jako slična našim zagorskim...

...stoga sam uživala u ovom zelju sa grahom. Baš kako ga je baka spremala.


Izvrstan mousse od buče.





Ja i Damir Crleni, šef kuhinje Hotela Turist gdje se održavala ova menifestacija

Nadam se da sam vam uspjela dočarati atmosferu i veličinu same izložbe. Ako budete u našem Varaždinskom kraju imat će te gdje dobro popapati.

 Neopisiv je užitak bilo vidjeti toliko raznovrsnih jela na jednom mjestu. Kušati nove kombinacije ali i podsjetiti se dobrih starih jela naših baka. Čast mi je bilo sudjelovati i ovako obilježiti ovu manifestaciju. 

Svakako se prisjetite kako je bilo prošle godine: http://eowyn3772.blogspot.com/2012/10/izlozba-okusa-i-mirisa-2-meunarodna_27.html


3 komentara :

  1. češnjak u čokoladni privukao je moju pažnju!

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivno nešto, koliko fine hrane na jednom mjestu. Drago mi je da se ovakve izložbe i manifestacije održavaju.. daj bože da takvih događanja bude sve više. A sigurno ste i vi fino napunili trbuščiće :)

    OdgovoriIzbriši

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka