Translate

Posjet Krakovu i njihovoj čokoladnoj manufakturi II. dio

Da sam veliki fan čokolade ne treba govoriti. Mislim da i večina vas je. Tamna, bijela, punjena, sa cijelim lješnjacima... uopće nema veze, glavno da je čokolada.
Zbog svega toga posebno me razveselio posjet ovoj maloj proizvodnji čokolade koja se nalazi u srcu grada, svega 50 m od glavnog trga. 

Već sa ulice možete gledati kako se ručno proizvode praline svakakvih vrsta. Izlog vas zove da uđete unutra i da vidite kakve sve čokoladne krasote su ovi majstori napravili. 


Ovdje čokolada doslovno teče u potocima

Čim smo kročili unutra noseve nam je napunio miris tople čokolade i svih divnih aroma s kojima ju povezuju. Par turista ispred nas također je ušao s istom reakcijom te smo prokomentirali da je to bio "govor čokolade" (language of chocolate). :)


Nakon što smo razgledali asortiman koji nude, popeli smo se na kad gdje se nalati kafić. Tu možete popiti kavu, naručiti slastice sa čokoladom, pročitati Čokoladne novine te se preko malih ekrana dodatno educirati kako se izrađuju čokoladni oblici poput ovog zmaja gore. 

Soba tamne čokolade
Soba bijele čokolade

 U vrlo ugodnom interijeru uživali smo u voću prelivenim čokoladom te shakeu od banane i bijele čokolade. Koliko god jednostavne zvučale ali ove slastice uz ovakvu čokoladu dobile su jednu posebnu finoću. Odličan je bio svaki zalogaj.


 Uživajte u joše nekoliko fotografija...


I još malo čokolade za ponjeti doma

Ako budete u Krakowu, svakako posjetite Krakowsku manufakturu čokolade. A ako niste u mogučnosti, nadam se da sam vam prenjela mali dio ovog čokoladnog užitka. Sav asortiman možete pogledati na njihovoj web stranici: http://chocolate.krakow.pl/gb/.4 komentara :

  1. Bila sam u tvornici čokolade i posjet me oduševio, a sigurna sam da bih i ovdje imala što vidjeti i probati.

    OdgovoriIzbriši
  2. A joooooj kako je divnooo!! Blago ti se :)) Stvarno primamljivo i fino sve izgleda!

    OdgovoriIzbriši

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka