Ovaj puta na meti je Bite my cake blog, kojeg već dugo piše Tamara Novaković iz Karlovca.
Ako malo zavirite na njezin blog primjetit će te odmah da se radi o jednom vizualno vrlo ugodnom blogu sa vrlo modernim pristupom hrani i kulinarstvu općenito. Uživam ga čitati, a i sama sam odlučila navući rukavice i istražiti ovaj blog.
O panna cotti razmišljam već neko vrijeme, od kad sam probala jednu jako finu čokoladu s ovom kremom. Baš nedugo Tamara je objavila receptić za ovu laganu slasticu.
Kao što je i sama rekla vrlo ju je jednostavno napraviti, jedini je problem dočekati da se ohladi. Naime, mora stajati najmanje 5 sati u hladnjaku. Stoga ju je dobro pripremiti dan prije. Otići spavati i ne misliti na nju do sutra. :-)
Recept je jednostavan pa ga potražite ovdje.
Ono što je drugačije u mojoj varijanti ove panna cotte je to što sam iskoristila svoj Preljev od jagoda.
Dekorirala sam je sa zadnjim jagodama iz vrta. Sezona jagoda - doviđenja do iduće godine.
Usput da ubacim i jednu malu pohvalu. Sebe, naravno. :-) Osvojila sam slatku nagradu u Jutarnjem listu. Radi se o torti i slastičarne Ivica i Marica u Zagrebu. Jedva čekam da ju degustiram.
Odlično izgleda!
OdgovoriIzbrišiTamara stvarno ima odlične recepte i lijep blog. Panna cott-ica izgleda jako osvježavajuće i nježno. prava ljetna poslastica!
OdgovoriIzbrišiČestitke na nagradi, guštaj u nekoj finoj tortici!
Super je blog Bite my cake, ali i ovaj tvoj također, jako lijepo izgleda panna cotta :)
OdgovoriIzbrišiHvala cure, pohvale od ovakvih majstorica puno mi znače. :-)
OdgovoriIzbrišijako dobra kombinacija s tvojim umakom od jagoda, fantastično izgleda ova panna cotta!
OdgovoriIzbrišiUh, koja nagrada, i ja bih ju jedva čekala da sam na tvome mjestu :) čestitam!
Super ti je ispalo, fotke su divne!
OdgovoriIzbrišiMoram i ja istražiti Tamarin blog dok još igra traje :)
http://artonmyway95.blogspot.com/
panna cotta, uvek sam za nju:)
OdgovoriIzbrišijako ti je lepo ispala.
Čestitam na nagradi!!!
čestitam na nagradi još jednom :) a ova panna cotta izgleda divno, mogla bi me sutra iz kavu pričekati, jelda? :)
OdgovoriIzbriši