Translate

Schwarzwald cupcakes, Black forest cupcakes

Već neko vrijeme pečem cupcakese ili muffine. Pronašla sam nekoliko dobrih recepata te sam ih više puta pravila. Najviše volim banana muffine jer imaju posebnu sočnost i ukus. Neki recepti mi se nisu dopali jer su muffini ispali previše suhi, a onda ih je teško jesti. Neki dan sam probala jedne super sočne čokoladne muffine. Nije mi trebalo puno da krenem u potragu za receptom. Pronašla sam jedan i odlučila ga isprobati. Bili su sočni ali mi se ukus nije u potpunosti svidio pa sam malo preradila recept i pokušala ih opet ispeči ali u varijanti Schwarzwald torte.

                                         
Od recepta za biskvit dobila sam 24 cupcakesa. U njih sam još prije pečenja utisnula višnje. Kad su se ohladili prelila sam ih sa želeom od višanja i na kraju istisnula na njih čokoladnu kremu (koja inače ne ide u tortu ali nema veze :-)). Ukrasila sam ih čoko mrvicama i naravno višnjom. A ovaj znakić govori sam za sebe. Ipak ste u crnoj šumi...




SCHWARZWALD CUPCAKESI

Za biskvit:

2 šalice brašna
1 žlićica soli
1 žlićica pecilnog praška
2 žlićice sode bikarbone
1/2 šalice kakaa
1/2 šalice Nesquika
1 šalica šećera
1 vanilin šećer
1 šalica ulja
1/2 šalica kuhane crne kave
1/2 šalice kiselog vrhnja
1/2 šalice mlijeka
2 jaja
+
višnje iz kompota (jedna staklenka)

Prosijati suhe sastojke u jednu zdjelu. U drugoj zdjeli pomješati ulje, kavu, kiselo vrhnje i mlijeko. Miksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok se ne zapjene. Dodavati naizmjence suhe sastojke i mokre, lagano miješajući. Puniti kalupe za muffine obložene sa papirićima do polovine te u njih utisnuti po 2-3 višnje. Peći na 180C 10-15 min. Ostaviti da se ohlade. 

Žele od višanja:

Sok iz kompota, zajedno sa 2 žl šećera, stavite u manji lončić da zakuha na vatri. U malo vode razmutite 2 žlićice gustina. Kad sok zakipi polako ulijte gustin te kuhajte dok se ne zgusne. Ostavite da se malo prohladi pa rasporedite na cupcakese. Od ove količine soka nećete dobiti želea za sve cupcakese. Možete u sok dodati još malo vode ali onda morate dodati i šećera. Na kraju žele neće biti tako ukusan. Idealno bi bilo da imate dodatni sok od višnje (ili gusti) pa da količinski imate za oko 4 dl soka. To bi trebalo biti dovoljno za svih 24 cupcakesa.

Čokoladna krema:   
1/2 l mlijeka 
100 g šećera
100 g brašna
200 g čokolade
150 g margarina

Od ukupne količine mlijeka odvojiti nekoliko žlica pa u tome razmutiti baršno i šećer. Staviti mlijeko da zakipi pa polako ulijevati smjesu brašna i šečera (ako vam je smjesa grudasta, ulijevajte ju kroz sito). Kuhajte kremu 5-7 min da se brašno skuha. Dobro miješajte da ne zagori. Maknite s vatre te dodajte razlomljenu čokoladu. Mješajte dok se čokolada ne rastopi. Ostavite da se potpuno ohladi. U visokoj posudi miksajte omekšali margarin dok ne postane gladak i pjenast. Dodajte prethodno skuhanu smjesu i dobro promješajte. Stavite kremu u vrečicu i istiskujte kremu po želji na cupcakese. 







Broj komentara: 10 :

  1. Divno izgledaju, a svidjaju mi se i sastojcima...

    OdgovoriIzbriši
  2. fenomenalni su, i po namirnicama vidim da su fenomenalnog okusa! jako lijepo, naročito s ovim strašnim medvjedom :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na komentaru. :-) Drago mi je da ti se sviđaju.

      Izbriši
  3. prekrasni su!!savršena krema i dekoracija!

    OdgovoriIzbriši
  4. Divno izgleda! Nema mi bolje kombinacije od visanja i cokolade! Tek sad sam naisla na blog, pratim....Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  5. prekrasna dekoracija, a kombinacija višne i čokolade nema greške

    OdgovoriIzbriši

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka