Cheesecake je jedna od vrlo poznatih torti. Osobito ova koja se ne peče. Vrlo je jednostavna za pripremu, ukusna i osvježavajuča. Može se kombinirati sa bilo kojim voćem a najbolje sa onim bobičastim.
Ja sam ovdje primjenila jednu još jednostavniju "tehniku" pripreme voćnog dijela ove torte. :)
Samo sam na podlogu od keksa poslagala zamrznute maline. Kasnije kad se torta ohladila nastao je jedan fini voćni sloj koji se inače kod cheesecakea treba ukuhavati.
200 g keksa
200 g bijele čokolade
2 žličice želatine u prahu + 4 žlice hladne vode
100 g krem sira (mascarpone, philadelphia ili ABC)
150 g gustog kiselog vrhnja
125 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
250 ml vrhnja za šlag
4 žlice soka od limuna
Za
nadjev: Pripremite želatinu prema uputama na vrečici. Kuhajte
kondenzirano mlijeko na laganoj vatri dok ne posmeđi (poput karamele).
Ostavite da se ohladi. Otopite čokoladu na pari te također ostavite da
se malo ohladi. Izmiksajte sir, vrhnje i limunov sok. Dodajte
ohlađeno kondenzirano mlijeko i čokoladu. Na kraju lagano pjenjačom
umješajte šlag i otopljenu želatinu.
Na podlogu od keksa posložite red smrznutih malina. Preko njih rasporedite kremu pazeći da ju utisnete i između malina. Hladite u hladnjaku 3-5 sati ili najbolje preko noći.
Ja sam ovdje primjenila jednu još jednostavniju "tehniku" pripreme voćnog dijela ove torte. :)
Samo sam na podlogu od keksa poslagala zamrznute maline. Kasnije kad se torta ohladila nastao je jedan fini voćni sloj koji se inače kod cheesecakea treba ukuhavati.
Cheesecake od sada radim isključivo po ovom receptu : Torta sa bijelom čokoladom i rumom. Zaključila sam da je osim sira u tortu najbolje staviti i kombinaciju kiselog vrhnja i kondenziranog mlijeka, na taj način dobit će te vrhunsku kremoznost ovog nadjeva. Iz recepta sam za ovu voćnu verziju izbacila samo rum.
TORTA OD SIRA I MALINA
PODLOGA:
200 g keksa
115 g maslaca
NADJEV:
NADJEV:
200 g bijele čokolade
2 žličice želatine u prahu + 4 žlice hladne vode
100 g krem sira (mascarpone, philadelphia ili ABC)
150 g gustog kiselog vrhnja
125 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
250 ml vrhnja za šlag
4 žlice soka od limuna
+
200 g smrznutih malina
PRIPREMA:
Za
podlogu: izmrvite ili sameljite kekse u blenderu. Pomješajte ih sa
potpuno otopljenim maslacem. Ako smjesa ne postane ljepljiva po potrebi
dodajte malo mlijeka. Utisnite smjesu u kalup za tortu, na dno i na
rubove. Stavite u hadnjak.
Na podlogu od keksa posložite red smrznutih malina. Preko njih rasporedite kremu pazeći da ju utisnete i između malina. Hladite u hladnjaku 3-5 sati ili najbolje preko noći.
Baš i ja radim danas nešto od sira :) Inače su mi baš najdraže torte od sira ove s keksima koje se ne peku i one s prhkim tijestom koje se peku. Fantazija, još je i bolja s malinama :)
OdgovoriIzbrišiNisam probala nepečeni cheesecake, nekako sam se previše navukla na NY cheesecake pa nikako da probam neki koji ne treba peći.
OdgovoriIzbrišiobožavam ga! super je ovaj dio s malinama, jednostavnije i brže
OdgovoriIzbrišiKombinacija voća i sira i bijele čokolade..Pravo savršenstvo!
OdgovoriIzbrišiCheesecake, pečeni ili nepečeni, kod mene uvijek može :) Izgleda odlično!!
OdgovoriIzbrišiOvo izgleda predobro!!
OdgovoriIzbrišiHvala, nadam se da će te isprobati osobito u toplijim danima kada najviše odgovara ovakav lagani desert.
Izbrišizasto ste izbacili rum?
OdgovoriIzbrišiNekako mi nije odgovarao u ovoj kombinaciji sam malinama. Ako volite svakako ga dodajte. Inače po originalnom receptu ide 25 ml ruma.
IzbrišiObozavam maline a ovo mi bas njam,njam izgleda
OdgovoriIzbriši