Baš taj dan za ručak sam kuhala krem juhu od graška i poriluka kojeg još sada imamo posađenog u vrtu. Odlučila sam ju malo ušminkati i poslikati za natječaj. I upalilo je. Osvojila sam ulaznicu.
Sad se samo trebamo naoružati dobrim apetitom i fotoaparatom naravno. :-)
Sve o izložbi pročitajte u sljedečem postu, najvjerojatnije u petak.
KREM JUHA OD GRAŠKA I PORILUKA
2 šalice graška
1 manja glavica luka
1 veći poriluk
povrtnog temeljca (ili 1 povrtna kocka)
2 žl kiselog vrhnja
svježeg peršina
soli, papra, vegete
pržene kockice kruha
Sitno nasjeckajte luk te ga prodinstajte na maslinovom ulju. Kada postane staklast dodajte poriluk, malo prodinstajte i dodajte grašak. Posolite i popaprite. Smanjite vatru te poklopljeno dinstajte oko 10 min. Povremeno promješajte. Dodajte temeljac tako da prekrije grašak (ako stavljete kocku, onda zalijte vodom te kocku dodajte kad provrije). Kuhajte još oko 10 min. Izvadite nekoliko zrna graška te provjerite da li je kuhano. Upotrijebite zrna kao ukras kasnije. Uz pomoć štapnog miksera izradite juhu. Ako je pregusta dodajte još temeljca te začinite po potrebi i dodajte vrhnje.
Čorbica baš lepo izgleda. Lepo se provedi na izložbi. Očekujem detaljan izveštaj. :)
OdgovoriIzbrišiČestitam na osvojenoj ulaznici. Juha odlično izgleda!
OdgovoriIzbrišiJoš jedna juhica koja mi se baš dopada :))
OdgovoriIzbrišičestitam na ulaznici, juhica je stvarno krasna, a i fina!
OdgovoriIzbrišiCestitam na ulaznici :). Juha je odlicna!
OdgovoriIzbrišijedva čekam izvješće!!juha je divna, zaradila ti je ulaznicu!
OdgovoriIzbriši