Translate

Choco- kirsch torta



Ovu tortu radila sam davno te je i recept objavljena na Just cake the cupcake blogu. Ponovo sam ju radila danas za rođendan svojim roditeljima pa vam i ovdje donosim recept. 




CHOCO- KIRSCH TORTA

Biskvit

2 šalice brašna
1 žlićica soli
1 žlićica pecilnog praška
2 žlićice sode bikarbone
1/2 šalice kakaa
1/3 šalice Nesquicka
2 šalice šećera
1 šalica ulja
1/2 šalice kiselog vrhnja (može i jogurta)
1 šalica mlijeka
2 jaja
1 vanilin šećer

Sve suhe sastojke (brašno. p.p., sodu, sol, kakao i Nesquick) prosijte u posebnu posudu. U drugoj posudi lagano razmutite jaja pa dodajte ulje, mlijeko, šećere i kiselo vrhnje. U tu smjesu dodajte prosijane sastojke te dobro promješajte da se poveže. Stavite u kalup promjera 28 cm. Pecite na 180C oko 30 min. Provjerite čačkalicom u sredini da li je pečeno. Biskvit bude mekan dok je topao pa ga ne vadite iz kalupa prije nego se potpuno ohladi. Prerežite ga na tri dijela. Ako vam gornji dio bude ispupčen malo odrežite vrh a taj sloj stavite na dno kada budete slagali tortu.

Krema

750 ml mlijeka
2 paketića pudinga od čokolade
6 žlica šećera
200 g tamne čokolade
250 ml biljnog vrhnja za šlag

Od ukupne količine mlijeka odvojite 1 dcl te u njemu razmutite prašak za puding i šećer. Ostatak mlijeka stavite da zakipi te polako ulijevajte puding. Kuhajte oko 5 min dobro miješajući da ne zagori i da se ne stvore grudice. Maknite s vatre te dodajte čokoladu. Miješajte dok se ne otopi. Ostavite da se potpuno ohladi te umiksajte čvrsto tučeni šlag.

Za žele od višanja

1 staklenka kompota od višanje
4 žlice gustina
3 žlice cherrya
Šećera po želji

Odvojite dio soka i u njemu razmutite gustin. Ostatak stavite kuhati zajedno sa višnjama. Kad zakipi dodajte gustin i kuhajte oko 5 min. Na kraju dodajte alkohol. Ostavite da se malo ohladi pa izradite da štapnim mikserom. 
Ovaj žele možete napraviti i sa sviježim višnjama u jednakoj količini kao u staklenci. Kuhajte ih sa vodom i šećerom (nešto više, jer su sviježe višnje prilično kisele). 

Slaganje torte

Popršćite biskvit sa mješavinom vode i cherrya te nanesite čokoladnu kremu. Na nju stavite još malo mlaki žele. Pokrijte slijedečom korom i nastavite postupak. 
Tortu ukrasite sviježim višnjama ili trešnjama umočenima u čokoladu. 


Još jedna ideja za ukrašavanje, ovaj put za rođendan mojim roditeljima


<------- Lajkajte i dijelite ovaj recept sa prijateljima, gumbići su s lijeve strane. :)

Nema komentara :

Objavi komentar

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka