Translate

Štapići sa parmezanom i češnjakom

Trebate brze grickalice za gledanje utakmice ili vam gosti uskoro dolaze? 
Na pravom ste mjestu da zapišete ovaj jednostavni recept. Možete ga i modificirati po želji. Posipati sa sezamom ili makom, dodati papra ili npr. aromatiziranog ulja te na taj način mijenjati okus.
Najvažnije je da su gotovi za 30 min.








ŠTAPIĆI SA PARMEZANOM I ČEŠNJAKOM

Stavite pećnicu da se grije na 200°C.

320 g brašna
3 žlićice pecilnog praška
1 žlićica soli
2 dcl vode
3 žlice maslinovog ulja
pola žlićice češnjaka u prahu
ribanog parmezana

Pomiješajte sve sastojke osim parmezana i zamijesite glatko tijesto. Trebalo bi biti mekano ali ne toliko da se lijepi za posudu. Dodajte još vode ako je pretvrdo ili nešto brašna ako vam je premekano. 
Posipajte brašno na radnu površinu te naribajte sloj parmezana. Na tome razvaljajte tijesto na debljinu otprilike pola centimetra. Naribajte parmezan na razvaljano tijesto te ponovo malo razvaljajte da utisnete sir. 
Sa rezačem za pizzu režite 1 cm široke trake te ih stavite na nauljeni lim. Premažite sa malo ulja ako će te ih posipavati sa krupnom soli ili sezamom. 
Možete i vrtiti krajeve trakica tako da dobijete ovakve oblike kao na slici.
Pecite ih 12-14 min. Ne više jer će se presušiti i biti jako tvrdi.






Poslužite tople, a ako ih namjeravate ispeći više i posluživati kasnije, držite ih u poklopljenim posudama jer će na zraku omekšati i izgubiti hrskavost.







Nema komentara :

Objavi komentar

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka