Translate

Kilimanjaro kocke

Recept za ovaj kolač pronašla sam na blogu: Stokolorowkuchni. Iako mi google translate nije bio puno od pomoći na kraju je kolač ispao super. 
I kako piše na blogu, zaista je ukusan i sigurno će te posegnuti za još jednim komadom.





KILIMANJARO KOCKE

Biskvit:
  • 6 jaja
  • 1 šalica šećera
  • 3 žlice brašna
  • 3 žlice gustina
  • 2 žlice kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica vode
  •  
 Obložite kalup veličine 40x24 sa papirom za pečenje. Uključite pećnicu na 170°C. 
Odvojite žumanjke od bjelanjaka te istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka dodavajući pred kraj polovicu od ukupne količine šećera. Žutanjke tucite sa ostatkom šećera, uljem i vodom dok se smjesa ne zapjeni i postane blijeda (oko 3-4 min). Umiješajte snijeg od bjelanjaka i na kraju dadajte brašno, gustin, kakaao i prašak za pecivo koje ste prethodno prosijali kako bi se riješili mogućih grudica. Mješajte lagano dok se smjesa ne ujednači. Smjesu ulijte u kalup i poravnajte te pecite oko 20 min. Ostavite da se ohladi i prerežite na pola (ne po dužini) već okomito tako da dobijete dva jednaka dijela.

Za kremu od jabuka: 
  •   1 kg jabuka
  •   3 listića želatine
  •   1 žl maslaca
  •   šećera po potrebi
  •   cimeta
  •  
Ogulite i naribajte jabuke. U lonac stavite maslac da se otopi pa dodajte jabuke. Pošećerite ih po potrebi i dodajte cimeta po želji. Ostavite da se dinstaju oko 15 min poklopljene te povremeno promiješajte. Ako jabuke nemaju puno soka možete dodati i malo vode da se ne zalijepe i zagore. Za to vrijeme stavite listiće želatine da se namaču u hladnoj vodi. Kada su jabuke potpuno mekane dodajte listiće želatine i mješajući kuhajte dok se ne otope. Ostavite da se malo ohladi.

Za kremu od vanilije:
  • 0,5 l mlijeka
  • 0,5 šalice šećera
  • 2 žumanjka
  • 2 žlice gustina
  • 2 žlice brašna
  • 1 vanilin šećer (još bolji bi bio extrakt ili sjemenke vanilije)
  • 250 g maslaca
  •  
U 1 dcl mlijeka umiješajte žutanjke, brašno i gustin. Ostatak stavite da zavrije zajedno sa šećerima pa polako ulijevajte mješavinu sa žutanjcima i mješajte kako vam se ne bi stvorile grudice. Kuhajte oko 5 min da se brašno i gustin skuhaju. Ostavite da se potpuno ohladi te umiješajte maslac koji ste prethodno dobro razradili mikserom (lakše će te to učiniti ako maslac ostavite na sobnoj temperaturi oko 10 min).

Slaganje kolača:

 Ovaj biskvit je prilično suh pa ga prethodno popršćite vodom a najbolje mlijekom. Na polovicu biskvita nanesite jabuke dok su još tople te na njih premažite kremu i pokrijte s drugom polovicom biskvita. Ukrasite sa naribanom bijelom čokoladom. 








4 komentara :

  1. Kocke fantastično izgledaju! Znaš kako se snađem kad prevodim recepte od npr. Rudolpha - odem na google slike i tamo kopipejstam namirnice - na taj način vidim o čemu se radi. Postupak ubacim u google prevoditelj pa ono što nebulozno prevede pretpostavim kako bi trebalo biti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super savijet, hvala. Muči me ponekad što se neke namjernice drugačije zovu u različitim zemljama. Ovdje mi je npr. prevodilo krumpirovo brašno. Na kraju sam shvatila da je to gustin iako je on kod nas poznati i kao kukuruzni škrob.

      Izbriši

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka