Translate

Kako isprintati/ispisati recept

 Često tražite recepte na internetu i kada vam se nešto svidi htjeli bi ste ga isprintati a ne znate kako to učiniti na najbrži i najjednostavniji način. Mučite se sa kopiranjem teksta u Word ili neki slični program te ga od tamo printate ili ga pokušavate označiti na samoj stranici no onda na papiru to ne izgleda nikako. 
Na mom (ali i na većini blogova) možete pronači ikonu Print Friendly koja vem uvelike pojednostavljuje ispis željenog teksta. Na nekim blogovima ikone mogu izgledati i ovako: 


Pokazat ću vam korak po korak kako isprintati recept koji vam se svidi sa mog bloga.Osim gumbića za podijeliti, lajkati i poslati mailom recept na lijevoj strani bloga uvijek imate ponuđen i gumbić za printati. Potražite recept koji vam se sviđa i pritisnite gumbić.Slijedeće će vam se otvoriti novi prozor na kojem je post sa bloga ali i gumbići koji vam omogućavaju da izmjenite ono što ne želite printati. 
Crvenom strelicom označena je opcija kojom možete obrisati neželjeni dio teksta, a aktivirat će te ga jednostavnim postavljanjem miša iznad tog teksta. 
Plavom strelicom označena je opcija za uklanjanje slika. Slike troše puno tinte pa je ova opcija dobra za ovakve blogove s velikim slikama kao moj (ali ja samo želim da lijepo izbliza vidite svaku slasticu :) ). Označite kvadratić kako bi uklonili sve slike.
Zelenim strelicama označene su opcije za veličinu teksta te ako slučajno obrišete nešto što niste željeli, uvijek to možete vratiti natrag pritiskom na gumbić Nazad.


Kad tekst izgleda onako kako ste željeli, pritisnite gumbić Printanje. Također možete tekst sačuvati u PDF formatu na svoje računalo te ga kasnije ispisati, a imate i opciju slanja ovako uređenog teksta prijatelju na mail. 

Nadam se da sam vam pomogla i da će te ispisati puno recepata sa mog bloga. :)

1 komentar :

  1. Pomofla si da sačuvam recept za odlične perece, savršena funkcija!
    Gde si skinuka ovu funkciju?

    OdgovoriIzbriši

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka