Translate

Sladoled na štapiću od crnog ribiza

Neznam koliko znate ali već jedno vrijeme pišem recepte za Gastro.hr portal u sklopu njihove Gastrosfere. Skupilo nas se sad već podosta blogera koji redevito objevljuju recepte svojih divnih kreacija koje prema detaljnim receptima možete spraviti i sami. Stoga pratite Gastro.hr i družite se s nama.

Ovo je jedan od svježijih recepata koje je objevljen, jednako je tako i osvježavajući.

Ljeto je idealno vrijeme za sladoled (iako ga ja jedem cijele godine :)). Na izboru su vam oni iz dućana ili iz slastičarne. Iako i sama volim te sladolede i jedem ih uvjek nekako rađe posegnem za onim domaćim. Ipak znam što sam sve stavila u njega a i koristim namjernice koje imam doma u vrtu ili voćnjaku.

Za ovaj slatkać trebat će vam svega tri sastojka i nekoliko sati da se smrzne. Idealan je za klince jer vam nakon jednog ovakvog štapića jezik ostane plave boje. :)SLADOLED NA ŠTAPIĆU OD CRNOG RIBIZA

2 šalice crnog ribiza
2 šalice jogurta od vanilije
2 žlice meda

Priprema:

1. Operite bobičasto voće
2. Stavite voće u blender i miksajte nekoliko minuta dok ne dobijete pire. Dodajte ostale sastojke i miksajte još oko minutu.
3. Dobivenu smjesu sipajte u kalupe i zabodite štapiće. Smrzavajte najmanje 6 sati ili preko noći.
U ovoj verziji sladoled je napravljen sa crnim ribizom, no vi možete upotrijebiti i maline, kupine, borovnice pa čak i marelice (no najprije napravite pire od njih). Iskoristite svježe voće u sezoni.

Jogurt od vanilije možete kupiti ili ga sami napraviti. U obični jogurt dodajte šećera u prahu po želji i jednu žličicu vanilin ekstrakta ili jedan vanilin šećer.


1 komentar :

  1. Predivno izgleda u svojoj ruzicastoj boji; zdravo, osvjezavajuce i lako za kreirati - bolje ne moze

    OdgovoriIzbriši

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka