Translate

Kolač od jagoda i rabarbare

Ove dvije rano ljetnje namjernice idealno se slažu. Neznam jeste li već probali rabarbaru, ali mene uvijek nekako podsjeti na one kiselice što smo ih žvakali na livadama kao djeca. No rabarbara je ipak ima puno složeniji okus koji je teško opistati te ju stoga morate samo probati.
Rabarbara je vrlo kisela ako ju probate kao svježu, no obrađena gubi veliki dio kiseline a ostane sve ono što rabarbari daje posebnost. U kombinaciji sa jagodama na biskvitu jednostavno će vas oduševiti.


KOLAČ SA JAGODAMA I RABARBAROM

200 g šećera
200 g margarina
300g brašna
4 jaja
1 pecilni prašak
1 vanilin šećer

500 g jagoda
500 g rabarbare
+ šečer za posipanje

Omekšali maslac tucite sa šećerom i vanilin šećerom dok se ne zapjeni. Dodaje jedno po jedno jaje te između svakog dodavanja dobro miksajte. Na kraju umiješajte brašno sa pecilnim praškom. Rasporedite smjesu u kalup (20x30) i poravnajte.
Jagode operite a rabarbaru ogulite i narežite na 3 cm duge komade. Jagode prepolovite ako su veće. Pospite sa nekoliko žlica šećera (2-3), promješajte i rasporedite na smjesu u kalupu.
Pecite oko 45 min na 180°C ili dok biskvit lagano ne posmeđi.

Ovu smjesu biskvita možete koristiti i u kombinaciji sa drugim svježim voćem (višnjama, breskvama, šljivama...). Biskvit je čvrst te vam voće neće propadati na dno a ujedno je i vrlo sočan.


Ovako bi to trebalo izgledati prije pečenja


1 komentar :

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka