Translate

Kako obojati pisanice (nekoliko novih ideja)

Večina vas zna kako obojati pisanice prirodnim putem. Najpoznatiji je onaj sa crvenim lukom. Ovaj su način koristile i moje bake, a tako ih i mi bojamo svake godine.
Kako bi dobile šare na jajima često smo koristile listiće raznih biljaka kako bi njihov otisak ostao na jajetu dok se kuha. No, prije nekoliko godina došla sam na ideju kako da dodatno i raznoliko ukrasimo pisanice. Evo i slike pa pogledajte kako su neke sasvim obične namjernice obojale naša jaja ovog Uskrsa.



No, da krenemo od početka. Kako bi dobili ovakvu boju i šare na jajima potrebna vam je olupina crvenog luka, 1 l vode, stara najlonka i malo konca.
Jednu šaku olupina od luka prelijte sa litrom vode i stavite kuhati oko 15 min. Za to vrijeme pripremite jaja. Narežite najlonku na komade dužine oko 10 cm. Prema želji u nju stavite po jednu žlicu riže, prosa, zobenih pahuljica ili listova zelenog čaja.
Za uzorak sa lističima uberite listove po želji te ih na jaja stavljajte tako da budu okrenuta gornjom stranom prema jajetu. Navucite čarapu i dobro zategnite tako da listići ali i ostali sastojci dobro prijanjaju uz stjenku jajeta. Pazite samo da jaje ne pukne.
Gumice za kuhinjsku upotrebu samo omotajte oko jajeta, neće vam biti potrebna najlonka.
Kuhajte najmanje 10 min u vodi sa olupinama.

Izvadite iz vode i ostavite da se malo ohlade pa skinite čarapu. Dok su još topla premažite jaja sa malo masti da dobiju lijepi sjaj. 



I na kraju svima vam želim blagdane uz obitelj i prijatelje.


Broj komentara: 7 :

  1. prelijepe šare i nove ideje.sve pohvale !
    p.s. odličan "new look" bloga ;-)))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno na pohvalama. Drago mi je da primječujete promjenu. :)

      Izbriši
  2. Hvala na savjetima...prekrasne pisanice :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ćeš iskoristiti ideje. A voljela bi i vidjeti slike ako budeš. :)

      Izbriši
  3. Sjajno, hvala na novim idejama, zrnevlje je ostavilo super otisak!

    OdgovoriIzbriši
  4. Prelepo, sjajna su :) Srecan Uskrs :)

    OdgovoriIzbriši
  5. I ja sam prvi put zbog ovog tvog posta koristila pirinač i ovsene pahuljice. Stavila sam i sitnu tetsteninu za supu nalik onim malim zvezdicama i sve je divno ispalo. Srećan Uskrs!

    OdgovoriIzbriši

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka