Ovo nikako nije još jedna verzija Linzer torte. Ove su šnite nešto posebno i potpuno su me osvojile svojim okusom ali i teksturom. Većina sastojaka jednaka je kao u torti pa čak i istoimenim keksima no ovdje je upotrijebljena jedna sasvim drugačija tekstura. Pomalo biskvitna.
LINZER ŠNITE
250 g omekšalog maslaca
220 g šećera
2 jaja
2 žutanjka
2 žlice kakaa
pola žlice cimeta
malo mljevenih klinčića
300 g mljevenih badema
300 g brašna
500 g marmelade po želji (šljiva, malina, borovnica...)
Izmiksajte maslac sa šećerom dok ne postane kremasto. Dodajte jedno po jedno jaje i na kraju žutanjke mješajuči između svakog dodavanja. Dodajte kakao, cimet i klinčiće. Na kraju miksajući na najnižoj brzini dodajte brašno i mljevene bademe. 2/3 smjese potisnite u kalup 20x30, poravnajte sa žlicom umoćenom u vodu i premažite marmeladom po želji. Ostatak smjese razvaljajte na pobrašnjenoj površini i izrežite trake te ih slažite u uzorak kao na slici. Pecite 35-45 min na 170°C.
Fine mirisne i mekane linzer šnite sigurno će vam se svidjeti. Za zdraviju verziju možete u potpunosti zamjeniti bijelo brašno crnim ili pirovim. Ova brašna neće promjeniti okus kolača. Isto tako bijeli šećer možete zamijeniti muscovado šećerom koji će svojom mednom slatkočom idealno pasati sa okusima cimeta i klinčića.
LINZER ŠNITE
250 g omekšalog maslaca
220 g šećera
2 jaja
2 žutanjka
2 žlice kakaa
pola žlice cimeta
malo mljevenih klinčića
300 g mljevenih badema
300 g brašna
500 g marmelade po želji (šljiva, malina, borovnica...)
Izmiksajte maslac sa šećerom dok ne postane kremasto. Dodajte jedno po jedno jaje i na kraju žutanjke mješajuči između svakog dodavanja. Dodajte kakao, cimet i klinčiće. Na kraju miksajući na najnižoj brzini dodajte brašno i mljevene bademe. 2/3 smjese potisnite u kalup 20x30, poravnajte sa žlicom umoćenom u vodu i premažite marmeladom po želji. Ostatak smjese razvaljajte na pobrašnjenoj površini i izrežite trake te ih slažite u uzorak kao na slici. Pecite 35-45 min na 170°C.
Fine mirisne i mekane linzer šnite sigurno će vam se svidjeti. Za zdraviju verziju možete u potpunosti zamjeniti bijelo brašno crnim ili pirovim. Ova brašna neće promjeniti okus kolača. Isto tako bijeli šećer možete zamijeniti muscovado šećerom koji će svojom mednom slatkočom idealno pasati sa okusima cimeta i klinčića.
obožavam ovakve voćne pite,divno si je posložila.
OdgovoriIzbrišidivne slike,ukus kao da se kroz ekran osjeti ! prelijepo !
Prelepo izgleda!
OdgovoriIzbrišiRadila sam ih neki dan, oduševljena sam .)
OdgovoriIzbriši