Translate

Kako napraviti kandirano voće

Volim kandirano voće. A najviše u kombinaciji sa orašastim plodovima pa onako uz tv lagano grickati dok ne dođem do dna zdjelice.
Nisam ni razmišljala o tome da ga mogu napraviti sama kod kuće dok nisam naišla na recept u jednom stranom časopisu (Good Food).
 Na ovaj način možete kandirati većinu vrsta voća. Ananas, mango, kivi, kruške, naranče, limun i ostale citruse.





KANDIRANO VOĆE

1 kg svježeg voća 
(naranča, limun, limeta, kivi, mango, kruška, ananas)
3 šalice šećera
1 1/2 šalica vode
1 šalica šećera u prahu

  • Operite i tanko narežite voće. 
  • U lonac stavite šećer i vodu te zagrijavajte dok se šećer ne otopi.
  • Dodajte voće i kuhajte 30 min
  • Pažljivo premjestite voće na papirom obložen lim pa pecite na 100°C 30 min
  • Ostavite da se ohladi 2-3 min pa valjajte u šećer i slažite na čisti papir za pečenje
  • Ostavite da se osuši preko noći na sobnoj temperaturi

Recept je vrlo jednostavan i ne oduzima puno vremena. Važno je da dobro operete voće koje će te kandirati, osobito ako ga kandirate sa korom. Također pazite da voće bude narezano na tanke šnitice, štapiće ili kockice kako bi se kasnije čim lakše osušilo. Čuvajte ga u zatvorenim posudama, a stajati vam može 3-4 tjedna. Preostali sirup od kuhanja nemojte baciti, iskoristite ga za koktele ili namakanje biskvita.




Ovakvo voće idealno je kao mali, slatki dar. Složite ga u male staklenke te ukrasite vrpcama, naljepnicama i naravno ljubavlju. :)


Broj komentara: 6 :

  1. Važan post! MOram zapamtiti... Hvala :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Oduševila si me ovim postom, obožavam kandirano voće!

    OdgovoriIzbriši
  3. odlična dekoracija ali i poslastica!

    OdgovoriIzbriši
  4. Zanima me da li cijeli kilogram voca stavite kuhat u smjesu secera i vode ili malo po malo. cini mi se da ta kolicina vode je premala da pokrije kilogram nasjeckanog voca :/

    OdgovoriIzbriši
  5. provjereno savršen recept, iako ja ne radim od kilograma narance nego od dvije tri obično, ili naranča i limun zajedno...osim toga, nakon pola sata kuhanja fino je za jest, ja nisam pekla, ali se i odmah pojelo jer sam radila kandirane naranče kao dekoraciju za tortu. pretpostavljam da se pečenjem osuši i postane kao arancin, tvrdo i hrskavo

    OdgovoriIzbriši

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka