Translate

Faberge jaje - kolač od čokolade i kreme od limuna


Kao prvo svima želim sretan i blagoslovljen Uskrs. 

Uskrs, kao i svaki blagdan ima svoje običaje. Vjerujem da ste tako i vi pripremali pisanice i delicije specifične baš za ovaj dan. Pinca, pletenice, kruh sa jajima, čunka pečena u kruhu....
Ja sam pak odlučila napraviti kolač u obliku jajeta. Na to me potaknula kolegica justcakegirl.com koja je na svojoj facebook stranica napravila Uskršnji izazov. Znala sam da se moram potruditi i da moja prijava mora biti posebna. Da li je, prosudite sami.

Malo sam se namučila da pronađem kalup u kojem ću ispeči biskvit u obliku jajeta. Za to sam iskoristila limenu kutijicu u kojoj su bili Lindt čokoladni bomboni. Ispekla sam dvije polovice, izdubila sredine i spojila ih sa ganacheom. Kremu od limuna (lemon curd) punila sam sa špricom kroz malu rupicu. Zatim sam prelila jaje čokoladom, ohladila i ukrasila perlicama i cvjetićima u stilu Faberge jaja. 


Nadam se dobrom plasmanu u izazovu. Javim vam kako sam prošla..... :) 

                                             
Jaje ukrašeno zrnima riže
P.S. Malo kasnim, ali evo jedne ideje kako ukrasiti pisanicu zrnima riže. Nažalost za tutorijal je prekasno, ali zapamtite za sljeseču godinu. :)


Broj komentara: 8 :

 1. Wow, vidjela sam još jučer fotku na fejsu. Odlična ideja, stvarno je trebalo puno truda i strpljenja za ovakvo ukrašavanje. Svaka čast!
  Sretan Uskrs!

  OdgovoriIzbriši
 2. Ovo je nešto savršeno, predivno dekorirano , a ideja sa čoko biskvitom i kremom od limuna me skroz osvojila. Fantastično !

  OdgovoriIzbriši
 3. Ovo izgleda naprosto savršeno! Za mene je ovo pobjednički rad :) Potrudila si se i ukrasila ga divno... i sretan Uskrs!

  OdgovoriIzbriši
 4. Vau! Nemam reči... Ovo je zaista posebno...

  OdgovoriIzbriši
 5. Wow, oduševljena ..majstorice..

  OdgovoriIzbriši

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka