Translate

6. Međunarodna Gastro izložbaOve se godine 6. Međunarodna Gastro izložba vratila u Hotel Turist u Varaždinu. Sudjelovalo je puno izlagača iz hrvatske ali i iz inozemstva. Neki izlagači nastupili po prvi put a većina sudjeluje od prve izložbe. Donosim vam slike i puno informacija koje sam saznala razgovarajuči sa izlagačima. Pa, krenimo.
Restoran BVB iz Ivanca ponovno je "nastupio" sa domaćim oblizekima te pogačicama sa koprivom.


Hotel Varaždin jedan je od malobrojnih koji su imali Trnovečku makovnjaču, meni najdraži starinski kolač. Bilo je i modernih slastica ali i nadaleko poznatih Varaždinskih klipiča i pogačica sa čvarcima. 

Učenice Gospodarske škole Varaždin svake me godine iznenade. Ove godine sami su izradili glinene posude u kojima su pekli tradicionalne kolače. Ovakvo njegovanje tradicije je za svaku pohvalu.
Najbolja Kukuruzna zljevka s orasima i sirom koju sam probala. Savršeno sočna i mirisna (desno).Ove je godine sudjelovalo više izlagača vina nego prošlih godina. Neki od njih izložili su i vlastito Craft pivo.
Pečena Purica svake je godine glavna zvijezda na stolu Hotela Turist.


Gušćja pašteta na kruhu i čipsu od batata. Nažalost nestalo u sekundi pa nisam stigla probati.Torta bez brašna ( sa orasima i čokoladom) starinski je recapt prema kojem ju je ispekao Hotel Minerva iz Varaždinskih Toplica. Prava bomba, ali ne samo kalorija već i okusa.
Hotel Minerva također je pripremio gljive od krumpira te prefinu ječmenu kašu sa koprivama.
Morat ću je i sama probati pripremiti. Savršeno uz pečenje.


Coctail bar Simphony svake je godine tu sa finim i oku ugodnim koktelima.


Hotel Panorama iz Čakovca nudi vam zanimljivi makedonski meni te zaštitni znak Međimurja: Međimursku gibanicu.O pivnici Stari Mlin ne treba puno govoriti, pivo i tradicionalna zagorska jela kao što je ova purica s mlincima govore za sebe.
Kmetija Črne gostišće iz Slovenije ponudila je zljevku sa sirom te domaći sok od mrkve.


A sada slijedi po meni najbolji izlagač ove godine. Restoran/tratoria Angelus iz Varaždina. Uz ponudu talijanske hrane tu su i sasvim inovativno obrađeni starinski recepti kao ova pohana cvijetača u šlafruku od aktivnog ugljena, pohana teletina u kukuruznom brašnu i bučinim sjemenkama, pire krumpir omotan špekom itd.Žao mi je što nisam zapamtila što je ovo al je pečeno u omotaču od aktivnog ugljena i izgleda jako efektno. I da, prefino je.Slastičarnica Šešet kao i svake godine s velikim izborom svadbenih kolača.Restoran CBS iz Svibovca sa finim zalogajčićima.
Jako dobru ideju ponudio je restoran August iz Varaždina: Zagorski Sushi. Umjesto algama zamotan je špekom. :) Zagorsko-japanski fusion.


I na izložbi imali smo susret sa trenutno omraženim klaunovima. :)


Motel i pizzeria Črni Baron iz Slovenije ponudili su domači kruh te zamotuljke u špeku i palentu u umaku.
Zanimljivo predjelo sa orasima Ruške kuće na Arehu (Pohorje).Pizzeria Špajza

Pizzeria Špajza iz Slovenije ponudila je svinjetinu sa suhim šljivama i jako fine nareske među kojima su mi se najviše svidjele friške kuhane kobasice.
Svake godine velika je navala na morske specijalitete. Ove godine hit su bile dagnje.Jedna od zanimljivih nagrada koje su se dijelile sudionicima izložbe.


Novi na ovogodišnjoj izložbi, Restoran Lagvić sa štruklima od jabuka i višanja.

Novootvoreni hote u Varaždinu čiji su me deserti oduševili. Ako ih posjetite obavezno probajte kolač sa čokoladom i narančama. Fantazija.Uz Štajerske Frajtonarje te ostale izvođače atmosferna na izložbi je bila vrlo "apetitna". :)

Nadam se da sam vam prenjela bar malo vrlo ugodne atmosfere, tradicije, finih jela i vina koje su bile ponuđene na ovogodišnjoj 6. Međunarodnoj Gastro izložbi u Varaždinu. 

2 komentara :

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka