Translate

Oreo keksi u novom ruhu

Bolesna sam već neko vrijeme i naravno da sam čangrizava jer ne mogu peći kolače i biti u svojoj kuhinji. Evo stoga i jedan čangrizavi post. :)

Naime kako puno vremena provodim na stranicama sa hranom, kolačima i receptima za iste ponekad naiđem na recepte za koje definitivno ne bi trebala vrijediti ta definicija. 

Najviše takvih primjetila sam sa vrlo poznatim keksima koji nam dolaze iz Amerike a to su Oreo keksi. Amerikanci su naime došli na sve te ideje kako da "siluju" ovaj keks te od njega naprave daljnja čuda. Evo nekoliko primjera kako da iskoristite ove kekse osim da ih standardno umačete u mlijeko. 

1. Oreo keksi punjeni sa sirovom smjesom za kekse

http://www.cukrowawrozka.pl/cookie-dough-oreo/ 

Iako i sama volim probati sirovo tijesto dok radim kekse nikako mi ne pada na pamet da ga pojedem cijelog kao desert a kamoli da ga još i gurnem među dva pečena keksa. Ovo se zaista kosi sa svim pravilima svemira. Čisti oksimoron. :) Pečeno sirovi Oreo keksi????

2. Oreo keksi preliveni čokoladom

http://cemplangcemplung.blogspot.com/2010/11/chocolate-covered-oreo-cookies-with.html

Na blogu se navodi da je ovo zabavno raditi s djecom. Svakako ako si želite priuštiti nered u kuhinji i zamusanog klinca. Oreo keksi su po meni dovoljno čokoladni, ovaj korak je stvarno nepotreban. Možda i sama napravim ovakav recept sa Kraševom Domačicom. Zašto bi bila umočena u čokoladu samo s jedne strane???

Svakako pročitajte originalni post. Dubokouman je i zapitat će te se : zašto i ja nisam food bloger? :)

3. Uber Oreo


Volite kremu u Oreo keksima ali ne baš i keks? Ovo je rješenje za vaše muke. Sad je samo pitanje s koje ga strane početi jesti??

4. Pohani Oreo

http://kirbiecravings.com/2011/12/fried-oreos.html

 I desert na kraju: pohani Oreo. Ako stvaaaarno imate viška vremena i ikad isprobate ovaj recept svakako mi javite. Smisao ovoga meni je misterija, a možda je samo jako fino. ;)

Klikom na slike potražite recepte za željeni oblik Oreo keksa. :)

Broj komentara: 5 :

 1. dokoni Ameri.... potpuno su ludi !
  meni je naša kuhinja zakon....

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. I ja volim kuhati i peći od početka (od jajeta, brašna...), a ne koristiti kratice. ;)

   Izbriši
 2. uvijek sam u čudu jer meni ti keksi iskreno i nisu nešto

  OdgovoriIzbriši
 3. Najajče mi je kada naiđem na brownies od samo samo 1 sastojka i onda - kupite gotovu smjesu za browniese i ispecite :D Ili brownies s bundevom od samo 2 sastojka i onda- kupite jedno pakiranje gotove smjese za browniese i jednu limenku pirea od bundeve :D Pa da poludiš :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Da slažem se, vidim savršeni biskvit na slici i mislim e idem pogledati za recept a ono cakemix. :)

   Izbriši

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka