Trebate recept za kolač koji bi mogli gricnuti poslijepodne uz kavu ili čaj? Čak ako volite slatko i za doručak onda je ovaj kolač baš za vas.
Sočan ali prozračan te kombinacije okusa koja svima odgovara. Jednostavan za pripremiti i što je najvažnije prekrasan bez trunke ukrašavanja. Samo naprijed, zapišite recept. :)
Sočni čokoladni kolač sa kokosom
Sastojci:
- 100 g margarina (sobne temperature)
- 200 g brašna
- 4 žlice kakaa
- 1 žlićica soli
- pola vrećice praška za pecivo
- 100 ml EKOZONA kokosovog ulja
- 300 g smeđeg šećera
- 3 jaja
- 1 vanilin šećer
- 150 ml mlijeka
- malo grublje mljevenog kokosovog brašna za posip
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160°C. Kalup za pečenje obložite papirom.
U manjoj posudi prosijte brašno, kakao, sol i prašak za pecivo.
U drugoj posudi miksajte kokosovo ulje, margarin, šećer i vanilin šećer oko 5-7 min dok smjesa ne postane pjenasta.
Dodavajte jedno po jedno jaje te između svakog dodavanja dobro miksajte. Smjesa treba usvostručiti volumen (oko 6-8 min).
Miksajuči na najmanjoj brzini, smjesi dodavajte suhe namirnice u tri navrata zajedno sa mlijekom.
Ulijte smjesu u kalup te kuhačom napravite kanal na sredini u koji posipajte kokos.
Pecite oko sat vremena te provjerite sa čačkalicom da li je pečeno. Pecite još 5 min po potrebi.
Pečeni kolač ostavite da se ohladi oko 20 min prije nego ga izvadite iz kalupa.
Savijet: Ako vam kokos na površini crni prebrzo ili prejako, pokrijte kolač sa komadom aluminijske folije.
Za ovaj vam kolač preporučam EKOZONA kokosovo ulje koje sam i sama koristila u receptu.
EKOZONA kokosovo ulje možete kupiti u Konzumu. Provjerite i ostale EKOZONA proizvode.
Čak je i moja mama (uvjerana da su sve iste) izjavila da su njihove zobene pahuljice puuuno ukusnije.
Nema komentara :
Objavi komentar