Translate

Kako napraviti poklon kutije

Prije nekoliko dana objavila sam sliku sa ovim kutijama na Instagramu (ako me već ne pratite tamo, ime je cakebydesign). Dosta vas me pitalo za tutorijal pa sam odlučila da vam ga sama predstavim kako bi i vi ovaj Božić napravili svoje kutijice za darove.Možete ih raditi od bilo kojeg papira, no najbolje od onog nešto tvrđeg. Kutije će biti čvršće i imati lijepe rubove. Ovaj tutorijal je vrlo jednostavan i ne zahtjeva ljepljenje. Pa krenimo...

Izrežite komad papira tako da sve četiri stranice budu jednake duljine. Presavinite papir po dijagonali s obje strane.


Savinite svaki vrh prema sredini.


 Papir treba izgledati ovako:


Zatim savinite svaki vrh do linije koju ste dobili prethodnim savijanjem koja se nalazi dalje...
i prema onoj koja se nalazi bliže vrhu papira.


Na taj način će te dobiti rešetku po kojoj će mo savijati oblik kutije. Škarama izrežite liniju u duljini dvije kockice kako je nacrtano na slici.Isto tako napravite i na drugoj strani te na suprotnoj strani papira.


Vrhove kraj kojih niste rezali škarama savinite tako da vrhovi dođu do sredine.


Savinite ih još jednom prema sredini u širini jedne kockice.Sljedeće savijanje je teško obasniti pa pogledajte sliku, :)


 Isto napravite i s druge strane te ove "uši" koje ste dobili podignite i spojite prema sredini da dobijete stranice kutije.


Preostalo vam je još da ostale vrhove preklopite preko dobivenih stranica...


I kutija je gotova.


Dobili ste dno kutije a za poklopac napravite isto prema uputama samo izrežite početni papir za 6 mm veći. Ukrasite ih po želji vrpcama ili naljepnicama. Sretno savijanje i darivanje.

1 komentar :

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka