Translate

Kako dodati fotogaleriju u svoj blog

Picasa

Imate hrpu dobrih fotografija za koje bi ste voljeli da su uvijek vidljive na početnoj stranici vašeg bloga. Ali nemate mjesta da ih sve stavite tamo.
Kako da onda riješite taj problem???
Kad sam počela blogati to mi je zapravo bilo prvo pitanje koje sam si postavila. Volim fotografiju i volim slikati. Uživam u fotografijama drugih, zanimljivo mi je vidjeti kako drugi vide svijet. A kad ja nešto uslikam volim to i podijeliti s drugima.
Rješenje za ovaj problemčić postoji a to je galerija slika.
Image representing Flickr as depicted in Crunc...


Možete ju dodati na više načina. Onaj najjednostavniji je da učitate slike na jedan od poslužitelja za slike: Flickr, Picasa ili Photobucket.
              
Nakon što učitate slike trebate ih povezati s vašim blogom. A to ćete učiniti na sljedeći način:

1. Kliknite na naziv svog bloga
  Photobucket_logo

2. Na lijevoj strani pronađite Layout
3. Pronađite mjesto gdje želite da vam se galerija prikazuje
    i pritisnite Add a Gadget.4. Odaberite opciju Slideshow.

5. Unutar novog prozora uredite postavke. Imenujte slideshow te odaberite Other za Source, a pod Feed URL dodajte url sa stranice poslužitelja kao što je prikazano na slici. Ikonu RSS ćete pronaći na dnu stranice gdje se nalazi album s vašim slikama. Ovo vrijedi samo za Flickr poslužitelj.


                                                                      
Ako slike uploadate na Picasu, ikona RSS nalazi se s desne strane i tada morate kliknuti na slova RSS desnom tipkom miša i odabrati opciju Copy link address. Inače ako imate account otvoren na Picasi već od prije, Picasa vam automatski sprema sve učitane slike na vaš blog i sprema ih u album pod nazivom vašeg bloga. Ako želite možete povezati samo slike iz određenog albuma sa ovim Slideshow-om na Bloggeru. Kada vam dosade jedne slike, jednostavno odaberete neki drugi album i kopirate ulr.

6. Uredite i ostale opcije po želji te pritisnite Save. Provjerite da li je sve u redu, mada bi vam se već kad ubacite ulr u Priview-u trebale prikazati vaše slike.

Nadam se da vam je ovaj post bio od pomoći. Ako imate bilo kakva pitanja, pitajte.


1 komentar :

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka